Scroll Top

Vår Historie

Native X ble etablert av Elie Nzigo og Byamungu Kabiraba, begge er norsk-kongolesere med teknologi bakgrunn fra Norge. 

Elie har en bachelorgrad i elektronikk fra universitet i Sørøst-Norge i Kongsberg og en mastergrad i prosjektledelse fra NTNU i Trondheim, han har tidligere jobbet som prosjektingeniør for Kongsberg Maritimet i Kongsberg og prosjektleder for datadriven finance i Kenya. 

Byamungu har en bachelorgrad i informatikk fra universitet i Agder og en fagbrev i IT drift, har programmert siden han fikk sin første datamaskin da han ankom Norge fra Kongo i 2005, Byamungu har arbeidserfaring fra Kongsberg gruppen, Banqsoft og Inevo, han har jobbet som selvstendig konsulent de siste årene. Byamungu har erfaring med å jobbe med outsourcing team i Polen.

Både Elie og Byamungu hadde jobbet med kenyanske utviklere en stund da de innså at tross veldig høy kompetanse nivå, så gikk mange veldig flinke utviklere i Nairobi uten jobb. De jobbet på korte konsulentkontrakter og det kunne gå flere måneder uten at de fikk oppdrag. 

Native X ble startet for å tilby norske små og mellomstore selskaper en trygg tilgang til den store mengde dyktige og erfarne utviklere som finnes i Kenya. Vi visste fra før av at det var en utfordring for de mindre selskapene å vinne kampen om utviklertalenter og at de mindre selskapene er veldig sensitive til kostnader når de skal skalere. Dette kombinert med kunnskap og erfaring fra utviklere miljøene både i Kenya og Norge overbeviste oss til å satse. 

Vi snakker både Swahili og Norsk og har vokst opp i norsk og afrikansk kultur, dette gjør oss i stand til å fungere som en bro mellom den norske kunden og de kenyanske utviklere. Vi kjenner utfordringer når forskjellige kulturer skal samhandle og har utviklet strategier for å unngå de utfordringer som kan oppstå basert på våre erfaringer.

Vår strategi er å være den mest attraktive arbeidsgiver for de beste teknologitalenter i Øst-Afrika og vi har tenkt å oppnå dette ved å tilby høy lønn og goder som fire uker betalt ferie, betalt fødselpermisjon, sykeforsikring, kursing og videreutdanning.

Ledelsen

NTNU_IPM_portretter_DSC_9023 (1)
Elie Nzigo
Daglig leder
13298177_1044699202273568_21343417_n
Byamungu Kabiraba
CTO

Klar for vekst?

Er du nysgjerrig på ekstern utvikling? Vi tar gjerne en hyggelig prat med deg på telefon, møte eller video.