Scroll Top

Ofte stilte spørsmål

“Hvordan kan jeg vite at utviklerne vil dekke mitt behov?”

Som i tradisjonelle ansettelser i Norge er du aldri hundre prosent sikker når du ansetter noen. Men når vi ansetter i Kenya har vi like stor sjanse, om ikke bedre for å treffe riktig som det du har i Norge.

Vi har ikke utviklere på lager hos oss. For å sikre best resultat går vi aktivt ut og rekrutterer utviklere til hver enkelt kunde. Vi leter etter folk som passer spesifikt til oppgaver kunden ønsker løst, og forsøker å balansere teamet med en blanding av senior- og juniorutviklere – basert på kundenes ønsker og behov.

Vi har derfor de samme rekrutteringsprosessene som er vanlig i Norge:

  • Vi har omfattende rekrutteringsprosesser der vi tester, intervjuer, bruker referanser og tester enda litt mer
  • Vi inkluderer deg i rekrutteringen og testingen, slik at dere kan være med og avgjøre hvem som vil passe best hos dere
  • Dersom en utvikler viser seg å levere under forventet nivå etter prøvetiden vil vi enten prøve å finne måter å forbedre samarbeidet på, eller vi vil være behjelpelig med å finne en erstatter i løpet av kort tid

“Hva med GDPR-regler og arbeid fra Afrika?”

Når kunder som forvalter persondata samarbeider med Native X, vil det ofte være nødvendig eller praktisk at Native X’s utviklere får tilgang til disse dataene i ulike sammenhenger. I slike tilfeller må vi sørge for å overholde GDPR-regelverket. Dette vil i praksis være et delt ansvar mellom Native X og kunden.

Native X har implementert en rekke organisatoriske og tekniske sikkerhetstiltak for å imøtekomme regelverket.

For det første gjøres det bakgrunnssjekk av alle kandidater før de blir ansatt, inklusive sjekk av referanser fra tidligere arbeidsgiver og/eller universitet. Alle ansatte må undertegne en fortrolighetsavtale som en del av sin ansettelsesavtale. Vi har også utviklere i Norge som kan samarbeide med de kenyanske utviklingsteamene, dersom det er ytterst nødvendig,vi vil i disse tilfellene avtale hvordan dette skal gjøres praktisk og kostnadsmessig.

“Har de gode nok internettforbindelse i Nairobi?”

Ja!

Ofte bedre enn vi har utenfor storbyene i Norge. Dette har vært en stor prioritering fra de kenyanske myndighetene å bygge ut fiberbredbånd i landet.

Er du nysgjerrig på ekstern utvikling? Vi tar gjerne en hyggelig prat med deg på telefon, møte eller video.