Scroll Top

Vår Historie

Native X ble etablert av Elie Nzigo og Byamungu Kabiraba, begge er norsk-kongolesere med teknologi bakgrunn fra Norge. 

Elie har en bachelorgrad i elektronikk fra universitet i Sørøst-Norge i Kongsberg og en mastergrad i prosjektledelse fra NTNU i Trondheim, han har tidligere jobbet som prosjektingeniør for Kongsberg Maritimet i Kongsberg og prosjektleder for datadriven finance i Kenya. 

Byamungu har en bachelorgrad i informatikk fra universitet i Agder og en fagbrev i IT drift, har programmert siden han fikk sin første datamaskin da han ankom Norge fra Kongo i 2005, Byamungu har arbeidserfaring fra Kongsberg gruppen, Banqsoft og Inevo, han har jobbet som selvstendig konsulent de siste årene. Byamungu har erfaring med å jobbe med outsourcing team i Polen.

Både Elie og Byamungu hadde jobbet med kenyanske utviklere en stund da de innså at tross veldig høy kompetanse nivå, så gikk mange veldig flinke utviklere i Nairobi uten jobb. De jobbet på korte konsulentkontrakter og det kunne gå flere måneder uten at de fikk oppdrag. 

Native X ble startet for å tilby norske små og mellomstore selskaper en trygg tilgang til den store mengde dyktige og erfarne utviklere som finnes i Kenya. Vi visste fra før av at det var en utfordring for de mindre selskapene å vinne kampen om utviklertalenter og at de mindre selskapene er veldig sensitive til kostnader når de skal skalere. Dette kombinert med kunnskap og erfaring fra utviklere miljøene både i Kenya og Norge overbeviste oss til å satse. 

Vi snakker både Swahili og Norsk og har vokst opp i norsk og afrikansk kultur, dette gjør oss i stand til å fungere som en bro mellom den norske kunden og de kenyanske utviklere. Vi kjenner utfordringer når forskjellige kulturer skal samhandle og har utviklet strategier for å unngå de utfordringer som kan oppstå basert på våre erfaringer.

Vår strategi er å være den mest attraktive arbeidsgiver for de beste teknologitalenter i Øst-Afrika og vi har tenkt å oppnå dette ved å tilby høy lønn og goder som fire uker betalt ferie, betalt fødselpermisjon, sykeforsikring, kursing og videreutdanning.

Ledelsen

NTNU_IPM_portretter_DSC_9023 (1)
Elie Nzigo
CEO
13298177_1044699202273568_21343417_n
Byamungu Kabiraba
CTO
1692628355249
Steve Biko
Managing Director

Klar for vekst?

Er du nysgjerrig på ekstern utvikling? Vi tar gjerne en hyggelig prat med deg på telefon, møte eller video.